NEULEPAJAN VÄLIAIKATIETOJA


 Aamupäivisin, kun vireystila on vielä hyvä, olen neulonut pitsipuseroani joka päivä hiukan eteenpäin. Pitsikuvio ei ole vaikea, mutta tarkkana saa olla että pysyy kerrokset pysyvät järjestyksessä. Merkkaan siis paperiin aina kun olen neulonut kerroksen niin en mene laskuissa sekaisin.


Löysin siis Pinterestiä selailemalla joku aika sitten ihanan sivuston jossa on näitä mallineuleita kaaviokuvineen kaikkineen. Tässä linkki sivuille jos joku muukin haluaa löytää ihania pitsimalleja. Kannattaa käydä selailemassa. Pitsimallien kuvaa klikkaamalla saa näkyviin kunkin kaaviot .



 Puikot olen jo vaihtanut 3 millisiin, sen verran annoin periksi laiskuudelle. Ihan hyvää jälkeä niilläkin näyttää tulevan. Kastelun jälkeen neule tasoittuu kuitenkin vielä paljon.


 Jatkan tätä hommaa siis aina osan päivästä joten valmista ei ihan nopsaan kannata odottaa. Iltapäivästä yleensä otan jo jonkun helpomman työn neulottavaksi kun keskittyminen alkaa jo herpaantua ja väsy iskee. Helpompi työ on parina viime päivänä ollut ensin "aluspaita" Ecuadorille. Paita valmistui ja eilen se kävi ekassa villapesussa ja on siis valmis käytettäväksi.

 Paita on siis neulottu ihan vaan sileää ja kiilamaisesti lisäsin helmaa kohti silmukoita että sai liehuvan helman kuten Ecuadorissakin. Paitaan meni Coast lankaa 175g ja puikot olivat 2,5mm ja 3mm. Helppo ja yksinkertainen, mutta juuri sen takia niin monikäyttöinen.


 Haaveilenkohan vielä siitä hameesta tähän koknaisuuteen ? Denim väriä ei nyt ole enää varastoissa, mutta Titityystä sitä kyllä löytyisi....mietitään.


Aluspaidan valmistuttua olen neulonut helppona neuleena Window to my soul - takkia. Aikaavievä yläosa on jo neulottu ja takin alaosa on vain sileää eli tämä takki on jo helpossa vaiheessa.Madelinetoshin Merino Light on lisäksi niin ihana lanka neuloa että homma sujuu mielestäni liiankin mukavasti. Tällaista luksuslankaa kun haluaa säästellen neuloa ja nauttia, ei missään nimessä hosua.


Katsokaa kuinka pehmoista tästä tulee, ihanaa : )

Kommentit

  1. TML neuloutuu kyllä melkein itsestään ;)
    Pitääpä katsoa tuo linkkaamasi sivu, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lanka on ihana neuloa. Käy kurkkimassa siellä on paljon ihania neulemalleja.

      Poista
  2. Ihanaa pitsiä ja palmikkoa tulossa! Kiitos tuosta pitsisivu-vinkistä! Täytyykin käydä tarkastamassa. Tuo Ecuadorin aluspaita on myös hieni - ihanan hulmuava helma. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellie: ) Käy inspiroitumassa ihania neulemalleja selailemassa,

      Poista
  3. Voi miten ihania pitsimalleja, kiitos vinkistä. Olisinpa löytänyt tuon sivuston alkuviikosta kun aloitin ihan omasta päästä villatakkia neulomaan ja suunnittelen sitä siinä neuloessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti kehua tuo sun pitsineulos mutta menin ihan sekaisin siitä linkistä.

      Poista
    2. Kiitos Pirena. Kiva että sain jaettua innostavia juttuja netin syövereistä. Pinterest on oiva paikka löytää kaikkia näitä juttuja .

      Poista
  4. Ecuadorin sisäpaita on kivan näköinen liehuva, tuollainen olisi kiva neuloa, malli on mukava. Pitsimalli näyttää myöskin mukavalta, jännityksellä odotellaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Neulominen oli helppoa. Ylhäältä aloitin 140s. 20s hihoihin ja 50s etu.ja takakappaleisiin. Ainaoikein resori 6krs. Sitten vaan sileää. Lisäilin raglanlevennyksiä langankierroilla niin kauan että tuli tarpeeksi ympärysmittaa. Erotin hihat ja vartalo-osan toisistaan ja laitoin silmukkamerkkejä 20s välein. Silmukkamerkkien kohdalla lisäsin aina 1s. 10krs välein. Niin helmasta tuli liehuva.

      Poista
  5. Kiitos tuosta linkistä, ihania pitsineuleita löytyi sen takaa. Kaunis on tulossa tuosta sinun pitsipuserostasi.

    VastaaPoista
  6. Oih, mitä ihanuuksia puikoiltasi onkaan valmistunut ja valmistumassa, vaikka ihan hiukan aikaa vain olin nettikatveessa...
    Upea tuo löytämäsi pitsimalli!
    Nyt on kyllä sellaisia hellekelejä, että ainakin minun puikkoni ovat hiestä nihkeät ja neulominen on muutenkin tahmeaa. Tosin olen kyllä löytänyt aivan ihanaa alpakkaa, joten ehkä tästä vielä intoudun neulomaan jotain valmiiksikin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos blogikamu. Alpakka kuulostaa mahtavalta . Syksyn ilmoihin varustautuminen ihanalla alpakkaneuleella on hyvä idea. Tervetuloa takaisin "sivistyksen" pariin. Toivottavasti oli kiva loma : )

      Poista
    2. Loma on aina kiva. Olin kyllä tällä kertaa ihan sivistyksen parissa (en siis edellisten lomien tapaan Kiinassa), mutta yllätyksekseni hotellin nettiyhteys oli aivan surkea, eikä kahviloiden ilmaisissa verkoissa sitten tullut nettiblogeja selailtua... merkki hyvästä lomasta? :)

      Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

LÄMMIN SHAALI TALVEKSI - COPSE / BT FALL 2015

YKSI SUKKA , PEITON KOLMANNES JA VARTTIA VAILLE VALMIS VILLURI